Mot sista stoppet i Kambodja

Dagens inlägg kommer att handla två saker för det är det enda vi har gjort, det vill säga äta och transportera oss från en plats till en annan. Det började imorse efter att vi käkat vår sista frukost på Koh Rong som blev chokladpannkaka och en frukt-shake på stranden. Inte illa pinkat! Vi checkade sedan ut, eller det kanske är att överdriva med tanke på att vi bara lämnade nyckeln på disken och gick. Borta i hamnen fick vi vänta ett tag innan färjan kom men det är vi vana med vid det här laget. När båten kom så sprang alla ombord vilket resulterade i att det inte fanns några platser kvar som vi räknat med. Vi stod därför upp tills en fräsig tant kom och vecklade upp två uppfällbara stolar åt oss som vi fick sitta på. 

När vi väl kommit i land vandrade vi bort mot Giant Ibis kontor där vi lämnade av våra väskor och letade reda på lite lunch och köpte sedan fika inför resan. Efter det pallrade vi oss tillbaka och inväntade minibussen. För första gången på denna resa så lämnade vi så Sihanoukville tidigare än planerat vilket var udda. Det tog ändå sin lilla tid att ta sig till Phnom Penh. Vi var framme cirka kvart över sex och ytterligare en gång lämnade vi in väskorna innan vi letade middag. Vi kände oss verkligen backpackiga när vår middag blev vårrullar på en nattmarknad som vi åt sittandes på en filt på marken. Men lite spänning i vardagen har ju aldrig skadat!

Efter middagen gick vi runt på marknaden och lyssande på live-musiken vilket var Kambodjas version av Justin Bieber, inte så bra alltså. När vi lessnade började jakten på en mart för lite inskaffande av proviant. Efter den tredje marten vi varit inne på blev vi nöjda. Men som sagt så hade vi inte så bråttom då bussen ska åka halv tolv så vi hade gott om tid på oss att leta. För att fördriva lite mer tid gick vi sedan och satt oss i en park och kollade på människor när en man kom fram till oss och berättade hur farligt det var att vara där på kvällen. Visserligen kan han ha haft rätt men det såg inte såskräckinjagande ut när det sprang om kring en massa barn och lekte där.

Vi rörde oss sedan tillbaka mot Giant Ibis huvudkontor för att invänta bussen och mer än så har det inte hänt denna dag.

I väntan på färjan. 
Middagen på marken.

Elsa & Erika

 

Kommentarer:

1 Malin:

Ska ni tillbaka till Thailand sen? Vet ni vart? Oj vad brun du är☀️🏝😎

Svar: Ja vi ska tillbaka till Thailand sedan för stekande och shoppande👍🏼 Vi ska till Koh Samet och sedan avsluta i Bangkok. Man skulle önska att jag vore så brun men det är ljuset som gör mycket😘

Kraam Elsa
asieneller.blogg.se

2 Maggan och Mats:

Vilken fin färg du har Elsa! Här blir man inte brun; knappt tre plusgrader och hård nordlig vind! Kram från oss i H. M M S

Kommentera här: