Sista veckan

Eftersom vi trots allt varit på resande fot större delen av den här veckan tänkte vi att vi kör en sista veckosammanfattning!

Veckans godaste: Den efterlängtade första middagen hemma. Vi hade båda önskat väldigt specifikt vad vi ville ha. För Erika var det en rejäl drinkone och sedan tacos. För Elsa blev det riktig kok-pära (kokt potatis), kalkon, sås, svartvinbärsgele och haricots verts.  Även Marabou på Arlanda satt ganska fint!

Veckans coolaste: Att vi varit ute på resande fot i 108 dagar! Det är helt sjukt när man tänker på det. Att vi rest igenom sex länder, upplevt så mycket och lärt oss så mycket. Det kan man verkligen säga att det är coolt.

Veckans konstigaste: Att komma hem. Till det vanliga. När man kliver rakt in i vardagen igen känns det nästan som att det inte hänt som att det var en dröm. Som att tiden stått stilla här hemma.

Veckans roligaste: Shopping i Bangkok! Det var riktigt roligt. Att för en gångs skull ha en riktigt shoppingspree och bara köpa allt man känner för (nästan) utan gränser. Vi gick in i massor av klädaffärer, tog allt som såg fint ut och provade och köpte sedan allt som var riktigt fint. Vi hade 5000kr som gräns vilket vi aldrig trodde vi skulle nå upp till. Men det gjorde vi!

Veckans mest oväntade: Att vi var så vågade att vi åkte kollektivtrafik ut till Bangkoks flygplats när vi skulle hem. Vi hade inte åkt deras skytrain förut så vi visste egentligen inte hur det fungerade men vi hann ju med planet iallafall. Det svåraste är oftast att förstå hur man köper biljetter. Vi kände oss som rutinerade backpackers då, eftersom vi tog det säkra före det osäkra och tog taxi från flygplatsen när vi kom till Bangkok första gången den 19 januari. Som ett bevis på att vi lärt oss något på 108 dagar!

Elsa & Erika