Singapore

Hejhallå!

Så har vi hamnat i vårt tredje land, Singapore! Väldigt litet land, mer som en stad egentligen. Och extremt annorlunda från resten av Sydostasien. Allt här är så... Perfekt. Nästan lite för perfekt, lite läskigt. Allt är jätterent, välorganiserat och alla människor är välklädda och har bra hållning. Och där kom vi. Svettiga, tunga ben med ryggsäcken och shorts och t-shirt. 

Bussen gick från KL vid tio, en bättre bussresa än den förra. Det tog ungefär fem timmar. Vi fick kliva av vid den malaysiska gränsen och bli utstämplade. Tillbaka på bussen och åka in i Singapore där vi skulle kliva av igen tillsammans med allt bagage. Instämpling i Singapore samt scanning av alla väskor och sedan på bussen igen. Vi blev släppta vid en busscentral hyffsat centralt och var sen tvungen att ta oss de cirka fem kilometrarna till vårt hostel. Nu när vi blivit (lite) mer rutinerade backpackers bestämde vi oss för att hitta rätt på en buss istället för taxi. Taxi är oftast enklast men också dyrast, och vi är snåla. Vi frågade några lokalbor och lyckades hitta till rätt buss. Höll sedan koll på maps.me hela tiden vart vi var och hoppade av när vi närmade oss. Vi bor på Happy Snail Hostel, det låter som ett dagis men det verkar bra än så länge. Det bästa är gratis toast med nutella, jordnötssmör och marmelad. När man vill. Det var lite roligt för det bor en svensk kille på vårt hostel som vi kände igen och det visade sig att vi åkt samma färja från Koh Lipe till Langkawi för några veckor sedan. Sydostasien är litet.

Väl framme hade klockan hunnit bli ganska mycket, förstår inte att vart man än ska så tar det hela dagen. Vi sökte oss mot Chinatown för middag, vi hade hört att det skulle vara billigare där. Det blev vårrullar. Singapore är väldigt, väldigt dyrt jämfört med andra länder här i kring, så det blir nog mycket av gratismackorna.

Nu sitter vi och kollar på flygbiljetter från Bali till Vietnam och visum till Vietnam. Får se hur vi löser allt det!




Elsa & Erika

Kommentarer:

1 Pappa Micke:

Nu gäller det att hitta till hotellet med Singapore sling drinkarna.
Raffles? Eller vad det heter.

Svar: Ja jag har för mig att det hette något sådant ja!
Elsa
asieneller.blogg.se

2 Mormor i Fritsla:

Hej igen! Vi är verkligen impade vad ni kan, och allt ni letar upp. Det ser helt fantastiskt ut. Ha det nu så jättebra! Kramar från Morfar o Mormor

Svar: Men lite hjälp av teknikens under så går det ju som en dans! Det ska vi absolut! Kraaaaaam Elsa
asieneller.blogg.se

3 Maggan och Mats:

Jag har samma tanke som pappa Micke; drinkarna!! Kramar från oss i vintervackert Ö-backa! M M S

Svar: Det ingår i planerna, vi tänkte ta det sista kvällen! Kram Erika
asieneller.blogg.se

Kommentera här: